Bästa från nordisk inredningsdesign

Ska man bygga om hemma i nordisk stil är det lika bra att även fundera på om man ska byta detaljer som ytterdörrar eller fönster för att kunna skapa den rätta känslan till fullo. Ytterdörrar och stilen på bostadens fönster är viktiga för helhetsintrycket, även om man inte behöver bygga om allt precis från grunden för att ha en chans att få den nordiska stilen. Nordisk design är så mycket mer än de möbler och tidlösa inredningsdetaljer som vi ofta förknippar med begreppet. Nya innovationer

Enkelheten i designen och stiluttrycken är något som länge starkt har förknippats med den nordiska stilen från samtliga av de nordiska länderna. Några av de största klassikerna när det gäller nordiska inredningsdetaljer har dessutom lyckats sprida sig vidare i världen och göra avtryck även utanför Norden. Några sådana klassiker som lever vidare än i dag är PH-lampan av Poul Henningsen och stolar och bord från Bruno Mathsson.

När det gäller färger är det ljusa färgskalor som gäller och lite plats lämnas åt det mörka och rustika även om det naturligtvis förekommer även mörkare detaljer accentfärger. Materialen är tydliga naturmaterial även när det gäller inredningsdetaljerna, och ljus björk har länge varit ett av de mest använda materialen. Vill man se exempel på hur man på ett lyckat sätt kan inreda i den nordiska stilen kan man besöka Nordic Light Hotel eller besöka dem på nätet för att se inspirationsbilder.