Ett konstnärligt kök

Att bo i ett fint hem vill vi nog alla. Men vad som räknas som fint sedan är väldigt individuellt och det någon föredrar skulle en annan aldrig släppa in i sitt hem. Men en sak är säker, och det är att det är mycket roligare att komma hem och vara hemma om man tycker att det är fint runt omkring en. Att skaffa marmor till köket är precis en sådan grej som gör det lite vackrare och stilfullare. Istället för ett mer traditionellt kök får man ett kök som är unikt och inte lik alla andras. Nästan som att leva i ett konstverk, på något vis. Det blir helt klart roligare att laga mat i en sådan fin miljö. På svd.se kan man läsa om en arkitekts fina och speciella kök:

Att få välja material och låta dem breda ut sig var en tanke som genomsyrat hela projektet. Bänkskivor och stänkskydd av Carrara-marmor (samma material som används i charkdiskar och slakteribänkar), luckor av amerikansk furu och högblanka Perstorpsskivor ger ett gediget, men samtidigt minimalistiskt intryck. Varje centimeter i det lilla köket är i dag väl utnyttjat. Vardagsporslinet har tagit plats på fina hyllan, precis som det anstår de mest välanvända prylarna i ett hem. Det som måste döljas har fått stora utdragbara lådor bakom de specialdesignade skåpluckorna. Bara solljuset får ta omåttligt stor plats.

Att bry sig om hur ens kök ser ut är kanske inte det viktigaste här i livet för många, men det påverkar faktiskt mer än man kan tro. Med exempelvis marmor i köket är det roligare att vara hemma, och det är viktigt. Man ska trots allt spendera mycket tid där!