Förebygg ett inbrott

Något av det värsta som kan hända ens hem är att det blir utsatt för ett inbrott. Inbrott blir bara vanligare och det gäller att ta till några förebyggande åtgärder.

2445865-burglar-hand-holding-crowbar-break-opening-door

Bostadsinbrotten ökar mycket runt om i landet och speciellt i Stockholms innerstad, skriver Dagens Nyheter. På Östermalm fördubblades exempelvis antalet anmälningar under 2014. Varför så många tjuvar tar sig till Stockholms innerstad och Östermalm tror Polisen i området beror på att man förväntar sig att hitta saker av större värde där än i andra områden. Det skedde också en stor ökning av inbrott i villor och radhus i Stockholm och antalet anmälda ärenden ökade med totalt 504 stycken.

Skaffa ett larm

Även om det ser ut som att inbrotten nästan ökat mest i Stockholmstrakten innebär det inte att övriga landet blivit skonat. Bostadsinbrotten har ökat även i andra delar av landet och det gäller verkligen att man vidtar förebyggande åtgärder för att undvika ett inbrott i sin egen bostad. Det första man kan göra är att installera ett villalarm. Bara det faktum att man har ett villalarm skrämmer bort många potentiella tjuvar. Om man är osäker på vilket larm som är bäst kan man klicka här och läsa på om ett utav de larm som finns på marknaden.

Fler smarta tips

Utöver att installera ett villalarm finns självklart massvis med smarta saker som man kan göra för att förebygga ett inbrott. Här tipsar Polisen om att man exempelvis kan haspa sina fönster ordentligt eftersom många tjuvar faktiskt kommer in genom fönstren. Sedan kan man även låta husdjuren varna en om tjuvar och dessutom ha en lampa tänd när man reser bort. Ytterligare ett alternativ kan vara att ha en timer på radion så att den går igång när man inte är där.