Konst blir inredning

Det pågår just nu en retropsketiv utställning på Kulturhuset i Stockholm. Det är Katrine Helmerssons konst som ställs ut och i Aftonbladet har utställningen beskrivits som följer:

När nu Katrine Helmersson har en retrospektiv utställning är det en sensuell tilldragelse. Från fallosformerna i La SociétéPhallocentrique år 1992 fram till 2000-talets romantiska blomsterskulpturer löper en röd tråd av förnimmande mottaglighet. Men här finns också en kaxig frimodighet och en vilja att utmana rådande ordningar.

För den konstintresserade är detta ett måste att se och även du som inte är så insatt i vad konst är lär få ut mycket av utställningen. Speciellt om du är inredningsintresserad. Det är nämligen väldigt mycket konst i inredning just nu, och de som Katrine Helmersson presenterar visar faktiskt på det.

Konst och inredning har ju gått hand i hand länge men det är nu på senare tid som man börjat göra konst av möbler. Det kan till exempel synas när en sänggavel 180 cm i tyg inte bara är på plats för att stabilisera sängen – utan även för att ge liv till rummet.

Om du vill inreda utifrån konst bör du även kika på K G Nilssons verk. Han har utställning nu i december till och med slutet av januari och man kan se på hans intressanta målningar även passar sig i inredningens värld. Exempelvis målar han med färger som är tydligt konstmoderna och som även är mycket talande för vilka trender som kommer att komma till 2015. Det syns även på de utställningar som är just nu att den hälsosamma återvinningstrenden kommer att hålla i sig. Att gå på loppmarknad för att göra diverse fynd som en sedan snyggar till för att få en modern inredning har varit mycket populärt under 2014 och detta kommer alltså att hålla i sig även nästa år. Tips på hur vi menar? Kika in detta klipp: