Så skapar du en vacker trädgård

Drömmer du om en vacker trädgård där du kan koppla av från vardagens stress och krav? För att lyckas med att skapa en fin trädgård på ett enkelt sätt finns det några grundläggande saker att tänka på.

Att utforma en härlig trädgård behöver inte innebära hårt kroppsarbete. Om du ordnar en bra grundstruktur med träd och buskar som sköter sig själva och låter delar av trädgården växa lite mer vilt kan du njuta av det trädgårdsarbete som du tycker mest om. Istället för en krävande perennrabatt eller ett grönsaksland kan du istället använda krukor av keramik som du tar ut på våren och in på hösten.

Forma trädgården med krukor och växter

Krukor i olika storlekar är perfekta att inreda altanen med men tänk på att de även passar bra att ställa ut i trädgården. Ordna gärna grupper av krukor eftersom det ger större effekt. Det blir även enklare att vattna när krukorna står nära varandra istället för utspridda lite här och där. I krukorna kan du odla allt ifrån tomater och kryddväxter till färgsprakande pelargoner och rosor. Fördelen med krukodling är att du slipper ogräsrensande och att du enkelt kan ta in ömtåliga växter under frostnätter. Att odla sina egna grönsaker hör dessutom till något av det mest trendiga inom trädgårdsinredning för tillfället tack vare den rådande miljötrenden i samhället.

Det är inte bara krukor som passar bra att pryda trädgården med. Även fågelbad av keramik och lyktor som hänger i träden skapar en ombonad känsla. Att sitta ute i skymningen en varm sommarkväll med ljusskenet från lyktor är härligt och avkopplande. Glöm inte heller att investera i bekväma sittplatser både på altanen och runtomkring i trädgården. Det finns inte mycket som slår att sitta under ett träd och blicka ut över grönskan när det är som vackrast under sommarmånaderna.

Så inreder du med keramik i trädgården

  • Odla grönsaker i krukor nära köket.
  • Ta ut prydnadssaker, lyktor och annan inomhusinredning i trädgården under sommaren.
  • Arrangera krukor och annan keramik i grupper i trädgården.
  • Möblera med bänkar och sköna stolar så att du kan njuta av trädgården.