Skapa egen konst

De stora, aktuella nordiska konstnärerna både skapar nya konstverk att föra över till nästkommande generationer på samma sätt som de på många sätt tar tillvara på det konstnärliga arv som skapats innan dem.

Den nordiska naturen har länge varit en stark inspirationskälla när det kommer till saker som att hitta inspirerande motiv och miljöer såväl som stämningar. De nordiska konstnärerna och deras metoder är något som man kan hämta inspiration kring när det gäller att skapa personlig konst till ens eget hem. Att skapa egen konst till sitt hem behöver inte bara handla om att skapa stora tavlor som passar att hänga upp på väggarna. Det kan även handla om betydligt mindre saker till ens hem, som kommer att skapa konstnärliga detaljer i bostaden. Det kan handla om att skapa:

  • Små tavlor över semesterminnen eller andra händelser att rama in.
  • Fotoböcker till en själv eller till andra som man känner.
  • Projekt med oväntade material, som att trycka på tyg för att göra egna gardiner eller dukar.

Fotoböcker är något som har kommit fram som en möjlighet under de senaste åren, och då främst möjligheten för privatpersoner att själva kunna designa en egen fotobok på nätet baserat på sina egna digitala bilder. En sådan bok blir lika roligt att ha på vardagsrumsbordet för en själv och ens gäster att bläddra i, som det blir att ge bort som en egengjord present. Skillnaden mellan andra hemmagjorda presenter och de fotoböcker man kan skapa på nätet är att fotoböckerna får en proffsig ton över sig, oavsett om man själv inte har någon tidigare erfarenhet av hur man går tillväga.