Skapa en ateljé av ljus

Det kan tyckas låta väldigt romantiskt och smörigt men faktum är att konsten inte presenteras i sitt verkliga jag om inte det är representerat och omringat av mängder av ljus. Ljusstakar, ljuslyktoroch lampor är alla bra supplement till redan vacker konst. Värt att tänka på är vart man vill placera dessa ljuskällor och hur dessa bäst kommer att framställa konsten.

Det är verkligen att känna av rummet att placera ljuskällor på rätt plats, men det kan verkligen vara värt det när man inreder sitt hem med vacker konst. För den som känner sig osäker på hur man placerar lamporna så kan man antingen ta kontakt med en ljusbutik. Butiksbiträden som jobbar med ljus är ofta utbildade i att se vart ljuskällorna passar in bäst, därför är det smart att rådfråga en ljusexpert.

Gå på museum

En bra idé är att gå på museum och kolla in hur det ser ut på museet och hur de har löst ljusfrågan. Tänk på att om du ska ha levande ljus i närheten av tavlan att inte lämna dessa tända medan du är frånvarande. Se till att alltid ha koll på dina ljus i form av närhet och så vidare. För den som är intresserad av att använda naturliga ljuskällor som exempelvis solsken från fönster bör tänka på att tavlorna kan bli blekta av solljus om de utsätts för länge. Satsa då hellre på en artificiell källa som ifrån en lampa eller ett levande ljus i en lykta eller stake som är fastmonterad vid tavelramen.