Skapa en lummig trädgård

Vill du skapa en sån där drömträdgård som barnen kan springa barfota i och där det finns en liten berså att åtnjuta en kopp kaffe i? Du är långt ifrån ensam, och vi har här satt ihop en liten inspirationstext där du får tips om hur du ska göra, vad du ska köpa och lite estetiska smakråd!

En lummig trädgård behöver en stig som slingrar sig förbi buskage, blommor och häckar. Varför inte lägga den i granitkeramik från Flisby? Det är en tålig stensort som kommer i en rad olika utföranden och nyanser, och fördelen är att den är slitstark mot väder och vind. Här har vi samlat lite inspirerande artiklar som vi tror kommer väcka lusten i dig att visa upp din vackra, lummiga trädgård med slingrande stigar, precis som i sagorna!

Låt markstenen slingra sig

Det finaste som finns är väl ändå en lummig trädgård där en liten stig slingrar omkring? Många fastnar i att bygga praktiska stigar som går rakt från dörren och ut till utgångsgrinden, men varför inte lägga en stig som går runt hela trådgården, förbi körsbärsträd och rhododendronbusken? Låt den nordiska trädgården visa upp sina praktfulla exemplar av växter som trivs i vårt klimat, och kom ihåg att det blir minst lika mysigt på vintern.

Varför inte inspireras av en redan befintlig trädgård som har nästan allt man kan drömma om? Både ytor för barnen att upptäcka och platser där man kan ta en avkopplande kopp med kaffe i bersån. Lyssna till ljudet av lumighet och liv i ett inspirerande reportage i SR. Låt din stig i marksten slingra sig genom alla rummen och ända in till din fröbod med stengolv och mycket ljusinsläpp som i det här exemplet!

Nu när du har fått lite drömmiga exempel på hur en trädgård kan breda ut sig runt dit hus önskar vi dig på mike design lycka till, och hör gärna av dig om du har några tips och idéer så kanske vi lägger upp det i vår blogg! Lycka till med din trädgård!