Skydda din konst

Många utav våra läsare har nog samma problem som vi skribenter. Man samlar på sig en del konst och tavlor som man är väldigt förtjust i, och som ibland kostar lite mer än vad man vill erkänna. Så långt är allting gott, det är dock nu under semestermånaderna som man får problem. Hur ska man skydda sin kära och dyrbara konst? Under sommarmånaderna ökar ofta villainbrotten när både boende och grannar är på diverse semestrar. Och inte vill väl du att någon ska stjäla, eller förstöra, din dyrbara konst? Se här på hur Mr. Bean förstör en värdefull tavla och känn hur det kryper i huden!

Så vad kan man då göra för att undvika sådana här missöden med din konst? Ja för det första bör du inte anställa Mr. Bean att vara någonstans i närheten av din konst! För det andra kan det vara bra att skydda din bostad mot inbrott. Ju mer dyrbar konst du har, ju mer begärlig är just din bostad att göra inbrott i. Det finns några bra tips att tänka på när man vill inbrottssäkra sitt hem.

  1. Prata med grannar och håll koll på varandras hus. Anordna grannsamverkan.
  2. Skylta inte med att du åker iväg, exempelvis på Facebook, Twitter och röstbrevlådan.
  3. Se till att det finns insyn till huset genom att exempelvis klippa häckar.
  4. Lämna lite saker framme så att det ser ut som att någon är hemma. Exempelvis skor eller barnens leksaker. Lämna in verktyg framme som inbrottstjuven kan använda.
  5. Se till altandörren har lås och lås alla dörrar, helst med två lås.
  6. Installera ett hemlarm. Inbrottslarm är en tjänst i hemlarmet om du installerar ett från Sector Alarm.
  7. Använd appar som gör att du kan kontrollera timers som släcker och tänder lampor, tv och radio från din smartphone.
  8. Förvara konst och värdesaker så att de inte syns genom fönster.

 

Huvudsaklig källa: http://www.vk.se/899507/sa-undviker-du-inbrott-i-sommar