Trender inom julpyntet

Nu är julen här igen och det syns när man tittar i inredningsbutiker runt om i landet. Butikerna är fulla av pynt och det finns ett par trender som sticker ut i julinredningen. Några trender är blått och grönt, papper, metaller, natur och djur.

254804-christmas-extravaganza

På vlt.se kan man läsa om årets trender när det kommer till årets julpynt. Mycket fokus i år ligger på materialet i julpyntet och det går oftast i naturtrendens fotspår. Vikten av kvalitet och hantverk är stor. Många gillar att blanda in naturen i inredningen och handla ekologiskt och detta gäller också julpyntet i år. En annan trend som vi ser i pyntet i år är modernt och ljust. Många butiker säljer pynt i metaller med bland annat koppar och mässig. Vad gäller det ljusa får pyntet gärna vara i pastellfärger och kännas skandinaviskt.

Fler härliga trender

Även i Svenska Dagbladet kan man läsa om årets julinredning och där kan man läsa att pyntet i rött med tomtar har fått konkurrens. Här står det att tomtarna har bytts ut mot djur och att djurpyntet verkligen fått ett uppsving i år. I butikerna hittar man ekorrar, giraffer, hundar, hästar och grisar att hänga i granen. Några andra trender som syns i jul är:

  • Blått och grönt. Dessa färger har varit oerhört populära i höst och detta får hänga med in i julpyntningen. Grön marmor är till exempel en inredningstrend som passar fint också i jultappning.
  • Papperskonst och origami. En motvikt till metaller och marmor är den skirare papperstrenden. I den här trenden ser vi ljusslingor med pappersbollar, vikta girlanger och vackra servettvikningar.
  • Den här trenden är varm och färgrik med adventsstjärnor i orange, terrakotta och lila.

Självklart kan den som har kvar tomtar och röda dekorationer från förra året eller året innan ha kvar dessa prylar. Trenden med rött och vitt kommer nämligen alltid att hänga med år efter år. Den som däremot vill haka på de senaste trenderna inom julens inredning kan köpa nytt fint julpynt på nätet till ett bra pris.

Pynta hemmet mysigt 1091439-julpynt

Men hur ska man då pynta till jul om man vill skapa härlig stämning och ett fint hem? Inredningsexperter säger att ett bra knep kan vara att skapa ett stilleben och gruppera pynt tillsammans. Exempelvis kan man ställa ett julpynt tillsammans med en fin blomma. Placerar man ut olika stora grupper av pynt lite här och där kan man återanvända sitt gamla pynt och få det att se nytt ut. Ett annat knep för att verkligen skapa stämning och något unikt är att göra eget pynt. För att hitta instruktioner för hur man göra eget julpynt är ett tips att leta fram gamla tidningar. Förr var nämligen veckotidningarna fulla med beskrivningar på hur man gjorde sitt alldeles egna pynt. Läs mer.