Trendigt med trägolv

Något av de viktigaste i ett hem, men som många kanske inte tänker på, är golvet. Ett snyggt golv kan verkligen förändra ett helt rum och den som har ett riktigt trägolv kan slipa det och få det som nytt igen.

4506087-tragolv

Allt i inredningsvärlden går i trender, och så gör även golven. På vlt.se kan man läsa om de senaste trenderna inom golv och vi ser nu att trenderna går mot mer rustika och genuina golv. Många vill nu ha riktiga trägolv som liknar de man hade förr. Fördelarna med ett sådant här massivt trägolv är att man kan slipa och behandla det flera gånger och man kan även måla om det om man så skulle vilja.

Läggs av experter

Ett massivt trägolv kan dock vara svårt att lägga själv och för att det överhuvudtaget ska bli bra, måste nästan ett proffs anlitas. Beroende på var man bor finns en mängd olika experter på golvläggning och den som exempelvis bor i Stockholm kan klicka in på http://www.parkettdesign.se och anlita sin hjälp där. Att lägga ett rejält trägolv kan tyckas vara lite dyrt. Men i och med att dessa trägolv kan slipas och behandlas om flera gånger, sparar man in på de pengar man annars måste lägga ner för att få ett nytt golv när det andra gått sönder eller är för slitet, skriver Sydsvenskan.

Håller länge

Ett massivt trägolv kan hålla upp till hundra år om det slipas om och behandlas rätt. Skulle golvet gå sönder kan man laga det till en tredjedel av den kostnad som det skulle kosta att lägga ett nytt. Har man ett furugolv som fått breda springor mellan plankorna kan man till och med laga det själv. Detta kan man göra genom att lägga latex i springorna och sedan måla över.