Viktigt med bra flyttstädning

Om det är dags att flytta, är det även dags för en flyttstädning. Och för att den nyinflyttade inte ska få sig en chock eller att hyresvärden ska kräva en på pengar, krävs en riktigt omfattande städning av hela bostaden.

3663262-close-up-of-a-woman-cleaning-a-bathroom

I Metro kan man läsa om att det kan kosta en tusenlappar om man inte gör sin flyttstädning ordentligt om man bor i hyresrätt. Hyresvärden kan nämligen begära betalt från den utflyttade för ny städning, om den inte är gjord på ett bra sätt från första början. Om man inte har lust eller kunskap att göra en ordentlig flyttstädning är det alltså bättre att man tar dit en städfirma som kan göra jobbet. Då kommer städningen att utföras på ett professionellt sätt och skulle det vara så att man är missnöjd med städningen, kan man vända sig till städbolaget.

Hitta rätta företaget

För att komma i kontakt med ett bra städbolag som kan flyttstäda åt en kan man bära sig åt på lite olika sätt. Man kan exempelvis göra en enkel googling på städfirmor i det område man bor och då kommer man sannolikt få upp en massa olika alternativ, som exempelvis http://spodra.se/flyttstädning-huddinge/. Man kan också fråga vänner och familj om de har några tips eller besöka rekommendationssajter på nätet där tidigare kunder fått säga om de rekommenderar företaget eller inte.

Måste städa ordentligt

Känner man ändå att man kan klara av jobbet med att städa på egen hand är det viktigt att tänka på att städningen måste vara omfattande. Den som flyttar in i bostaden ska känna att den är i bra skick och någon ytterligare städning för den nyinflyttade ska absolut inte vara nödvändig. När man flyttstädar är det alltså inte bara att svabba golv och putsa fönster som gäller, skriver GP. Man måste nämligen se till att även exempelvis rensa golvbrunnen, torka golvlisterna och damma inuti ventiler.